Lasten vaalit

Vuoden 2021 kuntavaalien yhteydessä 26.5. – 13.6.2021 järjestetään valtakunnalliset Lasten vaalit. Vaalien pääjärjestäjinä toimivat Suomen Nuorkauppakamarit ry, Suomen Kuntaliitto ry ja Porin kaupunki. Paikallisesti vaaleista vastaa Hangon Nuorkauppakamari ry.

Lasten vaalien tärkeimpänä tavoitteena on tukea ja laajentaa lasten demokratiakasvatusta. Kampanjassamme päästämme lapset sekä ääneen että äänestämään.

Lasten vaalit ovat puoluepoliittisesti täysin sitoutumattomat. Vaalien ehdokkaina toimivat suomalaisten kuvittajien tekemät piirroshahmot, joita kuvaillaan ehdokkaiden esittelyissä innostavin ja positiivisin sanakääntein. Ehdokkaisiin on mahdollista tutustua Lasten vaalien verkkosivuilla. Muuttuvan koronatilanteen johdosta äänestys toteutetaan pääasiassa digitaalisesti ja kannustamme erityisesti päiväkoti- ja alakouluikäisiä lapsia äänestämään.

Ehdokkaat ja äänestyslomakkeet löytyvät sivulta www.lastenvaalit.fi

“Äiti ja isä, miksen minä saa äänestää?”
“Arvaas mitä, nyt saat äänestää!”
– TOUKOKUUSSA KAIKKI SAAVAT ÄÄNESTÄÄ

Lapset pääsevät äänestämään lasten omissa vaaleissa europarlamenttivaalien yhteydessä ympäri Suomen.
Lasten vaaleissa oikean äänestyspaikan läheltä löytyy omatoiminen lasten vaalipiste, jossa lapsi voi äänestää vanhemman tai muun aikuisen opastuksella. Ehdokkaat ovat fiktiivisiä ja hyvämielisiä eläinhahmoja, jotka kilpailevat lasten äänistä päästääkseen matkalle Eurooppaan.

Lasten vaalien avulla äänestämisestä halutaan tehdä kaikkien yhteinen tapahtuma, joka innostaa äänestämään toistekin. Positiivinen tunnejälki saa aikaan aktiivista kansalaisuutta sekä kannustaa rakentavaan vuoropuheluun yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta.

Äänestyspaikka ja ajat:

Hangon kirjasto

Vuorikatu 3, 10900 Hanko

15.5. klo 14.00 – 18.00

17.5. klo 14.00 – 17.00

20.5. klo 14.00 – 18.00